![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK3vcyb0l8uhubAdpFVGFfov75BnPxivbVST3ddHalhFvMmsB1Hf7CtaXJJJvXXddKuahPEGF3cxbHmjH4tHj9a715Vvc8xtquIdU1Z7j79En1J0nXGi-SoyfYeO-BMKanpgVf5UnCIgnG/s320-rw/IMG_20171224_190104.jpg)
Pentru mine Crăciunul se petrece acasă cu familia aproape, dragoste și binecuvântare. Crăciunul înseamnă sărbătoare, împodobitul bradului, cadouri, voie bună și mâncăruri gustoase. Dacă în timpul anului suntem atât de ocupați cu munca și treburile zilnice, acum e momentul să stăm aproape de cei dragi și să râdem zgomotoși plini de recunoștință. Crăciunul este alb, pur, liniștit și înseamnă colinde, obiceiuri transmise din generație în generație.
Da, o să râdeți, dar pentru mine Crăciunul înseamnă acel Fuego, Ștefan Hruşcă, Ștefan Bănică ... Înseamnă muzica veche... Eartha Kitt, Andy Williams, Frank Sinatra, Brenda Lee, Gene Audrey, Wham, Mariah Carey și “Feliz Navidad” cântat de oricine!
Crăciunul înseamnă amintiri și copilărie. Însemnă zăpada cât casa și copii gălăgioși, bătaie cu bulgări și datul cu sania, mâini înghețate și năsucul roșu ascuns sub fular, pocnetul biciului și mersul la colindat. Toți copiii ar trebui să treacă prin această experiență.
Închid ochii și mă văd cât un ghemotoc cum stau cu coatele pe masă și mă uit la tatăl meu care frământă aluatul pentru plăcintă. Simt aromă de scorțișoară, vin fiert și trosnetul lemnelor din sobă.
Stând așa cu ochii închiși, mă văd de-o șchioapă, cu nasul roșu și bujori în obrăjori cum merg la colindat și mă bucur de covrigi, nuci, bomboane și cozonac. Mi se umple punguța și mă rog de mama să mă mai lase atunci când mă duc acasă să vărs bunătățile din ea.
Apoi mă văd în postura de mamă și îmi place să citesc fericirea din ochii copilului meu când se trezește cu nerăbdarea de a vedea ce i-a adus Moșul. Sincer, este o fericire și o emoție pe care și eu o simt, cât sunt de mare, pentru că știu că întotdeauna va fi acolo un cadou și pentru mine. Mă amuz când vine puiul de la colindat și o înțeleg când îmi cere să o mai las. Îmi povestește cum a scris zeci de bilețele cu mesaje de Crăciun pe care le-a pus în cutiile de scrisori ale oamenilor, doar pentru că așa a simțit ea că face o faptă bună. Căci asta însemnă Crăciunul, să dăruiești din suflet atât cât ai și tot timpul ai să găsești ceva, dacă ai să cauți.
Crăciunul este momentul acela din an în care și tu poți fi copil, poți să crezi în lucruri bune, în Moș Crăciun, în faptul că există miracole. Cred că este singura perioadă din an când copilul de ieri stă la masă cu tânărul de astăzi și adultul de mâine în armonie.
Zurgălăi și oameni de zăpadă, luminițe și multă voie bună, forfotă și agitație. Toate astea te duc cu gândul că se întâmplă miracole și binele învinge întotdeauna. Iubesc filmele specifice de Crăciun. Chiar dacă, unele, sunt cam trase de păr, prea siropoase și jucate prost, totuși contează povestea. Ele au puterea de a te emoționa până la lacrimi și nici nu contează că le-ai văzut de atâtea ori, îți dau puterea să crezi în bine, în îngeri, în bine. Renaște speranța și noi suntem mai plini de iubire ca niciodată. Este momentul când uităm de noi, de probleme, necazuri și ne gândim la cei de lângă noi. Este momentul când dăruim din suflet și cu sufletul.
Și nu în ultimul rând, Crăciunul reprezintă nașterea lui Isus, dar din păcate puțină lume se mai gândește la asta. Poate de aceea mie îmi plac colindele lui Hrușcă, pentru că prinși în vârtejul vieții cotidiene aș vrea să nu uităm esența acestei Sărbători. Credința ne dă putere și ne salvează sufletul. Vreau ca prin aceste colinde, adevăratul Spirit al Crăciunului să ne pătrundă în casă și în gând, binecuvântându-ne. Din păcate puțini oameni se mai gândesc la Crăciun din punct de vedere spiritual, mulțumindu-se doar cu îndemnul de a fi mai buni și transformând Sfânta Sărbătoare într-o afacere foarte profitabilă. Este mai important să facem o tradiție din „Singur acasă”, decât din povestea copilului născut în ieslea animalelor și binecuvântarea magilor.
Crăciunul este o Sărbătoare a bucuriei și a înțelegerii, când se cântă colinde, se trimit urări și se oferă daruri. Este o Sărbătoare care aduce pace și liniște în sufletele oamenilor. Știu că ar fi bine să fim mereu mai buni, mai generoși și mai înțelegători, nu doar de Crăciun, dar cred că tocmai în asta stă magia lui. În faptul că, măcar o dată pe an avem puterea de a ne deschide sufletele uitând de tot ce e rău. Așa că, să încercăm să fim mai buni, măcar de Crăciun și cum speranța moare ultima, sper în mai bine, mai bun, mai frumos, mai curat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu