”Dragă ... Bunicii, aleg această formă de comunicare spunându-ți că sunt un client supărat. Să nu mă înțelegi greșit, nu mă plâng de prețurile pe care le aveți și nici de calitatea produselor, chiar dacă am găsit multe coji de nucă în Lunițele pe care le aveți. Este pentru a doua oară când cumpăr ceva din magazinul dumneavoastră și cu siguranță o altă dată viitoare nu va mai fi. Supărarea mea vine din faptul că în magazinul dumneavoastră m-am simțit înșelat și cu zâmbetul pe buze am fost furat. Nu vă scriu pentru că aș vrea ceva, căci nu vreau. Tocmai de aceea vă scriu în privat, pentru că nu vreau nici măcar să vă stric reputația. De obicei este greu de reparat și nu-mi doresc să vă fac rău. Dar, mi-aș dori o schimbare în ceea ce vă privește. Mi-aș dori să fiți corecți, să încetați cu păcălitul oamenilor. Așa cum scriam mai sus, nu discutăm de preț și nici de calitatea produselor. Consider că sunt liberă să accept prețul afișat și îmi asum gustul produselor dacă decid să le cumpăr. Dar, faptul că aveți la raft prețuri diferite și din propria dumneavoastră decizie hotărâți să mi le taxați la fel alegând prețul mai mare, asta m-a umplut de furie. Am cumpărat lunițe (95 lei) și biscuiți șprițați (80 lei). Vânzătoarea mi-a spus că așa se procedează de obicei la dumneavoastră și produsele asortate se taxează la prețul cel mai mare. Știți ce mă supără? Că nici măcar nu am vrut biscuiți asortați, însă, am fost plină de înțelegere față de decizia vânzătoarei de a mi servi asortați. Nici faptul că am vrut fix doar 10 bucăți din fiecare și am primit două punguțe pline, nu m-a făcut să fiu nepoliticoasă și am acceptat, nevrând să fiu o persoană urâcioasă. Dar, să constat faptul că am fost taxată la prețul cel mai mare a fost pentru mine ca un duș cu apă rece. De obicei nu mă uit pe bon, dar acum l-am scos din buzunar mototolit și am vrut să-l arunc. Din obișnuință mă uit încă o dată pe ceea ce arunc ca să nu fie ceva important și din pură întâmplare am văzut prețul. Nu știu a cui este vina și am să vă spun că nu contează. Nu vreau să o dați afară pe doamna care lucra în seara respectivă. Ar fi mare păcat să-și piardă locul de muncă acum în prag de sărbători. Mi-aș dori să fiți mai atenți atunci când angajați sau dacă este politica firmei să vândă așa, fără să existe această informație la îndemâna clientului, atunci vă rog să remediați această regulă care nu vă face cinste. Din păcate, după ce m-am întors în magazinul dumneavoastră pentru explicații, am aruncat bonul care poate ar fi servit ca dovadă. Mi-aș dori să mă credeți pe cuvânt iar dacă nu, atunci puteți o puteți întreba pe doamna care a lucrat duminică seara.
Eu mi-am spus oful, dar ceea ce faceți dumneavoastră mai departe este o decizie care vă aparține. Sper să nu vă supere faptul că mi-am permis să vă scriu și să nu mi-o luați în nume de rău.
Chiar dacă sunt un client supărat, să știți că vă doresc o seară frumoasă în continuare.”
P.S. Citind această reclamație mi-am dat seama că poți fi drăguț și atunci când te superi, dacă o faci cu respect și fără să te lași stăpânit de furie. Un gram de simțul umorului poate să-ți influențeze radical dispoziția și ameliorează considerabil orgoliul rănit. Recitind cele scrise mai sus, am zâmbit. Nu este o glumă și nici de glumit cu așa ceva, dar merită citit. O public pentru că este prea drăguță ca să o păstrez doar pentru mine.