![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmrNx6Oz6p7juvrDSDUSmt8z1HIYW819kke-Ayb3x62FEhH8PGjNN9ieTEactoUZI6jXHyWePF5tWxAKqsKGtvBz3VEI1MXVtZCyMkHeBD6Yay0btUfWhEpNf8erUYwD6P10ItQuJXVoLb/s320-rw/nunta.jpg)
Unele sunt o succesiune de întâmplări care te amețesc asemeni unui carusel, cu intensitatea trăirilor, iar altele sunt liniștite și domoale. Dar, indiferent de poveste, să nu uităm faptul că nimeni și nimic nu ne dreptul să judecăm prestația „actorilor” pentru că nici unul dintre noi nu are ocazia să-și repete rolul. Felul cum este jucat este autentic, original și propriu.
Astăzi gândul mă poartă în trecut și îmi vine în minte o întâmplare amuzantă, tare dragă mie.
În urma cu mulți ani, hotărâsem să ne căsătorim pe 31 decembrie. Poate că v-am mai povestit, dar nu mă pot opri din a vă mai spune încă o dată. Eram așa de tineri amândoi, lipsiți de experiență și încrezători.
De ce am ales această dată? Am vrut să fie diferit și în același timp ceva special. Am observat că marea majoritate a fetelor se hotărăsc pentru o perioadă caldă a anului și uneori vezi câte trei mirese la biserică, stresate să nu se vadă una pe cealaltă, căci „nu e bine” și de aici dorința mea de a fi un pic diferită, atipică. Așa am ajuns la concluzia că aceasta ar fi singura zi din an în care nu am văzut mirese. Și, ca să fiu sinceră până la capăt, am zis să nu vină sfârșitul lumii și să mă prindă nemăritată. Glumesc... Oricum, eu sunt un pic ciudată și ieșită din tipare. Dacă zece oameni o iau pe același drum, atunci eu prefer să să nu îi urmez și îmi creez propriul drum. În general evit să merg cu turma, preferând să fiu un om singuratic.
Cu aceste gânduri, am hotărât să îl întreb și pe el ce părere are. Dar felul cum am făcut-o, încă mă face să râd. Sunt bună de nebună sau nebun de bună, nici eu nu mai știu. Pe vremea aceea stăteam împreună, dar la el acasă. Seara când a venit de la muncă nu i-am mai dat voie să intre în casă. Da, ați citit bine. L-am încuiat afară și l-am anunțat că nu intră până nu îmi răspunde la o întrebare.
Inițial a zis că este o glumă și am încercat să negociem prin ușa închisă un fel de „să vedem” („să vedem ce spune și părintele”, „să vedem dacă se poate sau nu”), doar că dar eu aveam un răspuns pentru fiecare întrebare. „Am vorbit cu părintele și se poate, vrei sau nu, fără supărare”, i-am zis. Se pare că întotdeauna am știut ceea ce vreau și acum voiam să fie „ori laie, ori bălaie”, căci auzisem eu cum că prieteniile lungi însemnă „moarte sigură”. Astea fiind spuse, recunosc că nu a fost cerutul tradițional cu inel și stat în genunchi al băiatului, ci a fost mai mult dorința fetei într-o exprimare nonconformistă. Tot timpul i-a stat pe suflet faptul că nu mi-a dat acel inel și nu s-a lăsat până nu mi l-a luat, după mulți ani, dar asta este o cu totul altă poveste.
Deși am părut foarte sigură pe mine, ca orice fata am avut îndoieli, temeri, emoții. Am început să mă întreb „o fi bine să mă mărit, nu o fi bine?" Temeri pe care le avem cu toții în astfel de momente,
presupun. De obicei când avem temeri, cei mai mulți dintre noi își îndreaptă capul și sufletul spre cer și-și pun toate speranțele în mâinile Domnului. Tot așa am făcut și eu. Am închis ochii rugându-mă, „Dacă o sa fie bine, te rog Doamne, fă să ningă!". Poate pare o prostie, dar eu asta mi-am dorit și mi-am dorit din tot sufletul, atât de mult încât zăpăcisem pe toata lumea cu dorința mea de a ninge. De fapt, aveam nevoie de un semn ca să știu că am Binecuvântarea Lui.
Eram în ziua de 31 decembrie 1999 când, îmbrăcată sau mai mult dezbrăcată, am plecat spre biserică. În rochița mea albă, cu statele gol și o pelerină din mătase aruncată pe umeri, fără să simt frigul iernii, porneam spre un nou capitol din viața mea.
Închid ochii și am în fața ochilor imaginea aceea, cum ne-am strâns în fața blocului pentru a pleca la biserica de lângă noi, când a început a fulgui. La început a fost răzleț, dar pentru mine ar fost de ajuns și un fulg. Doar eu știam că am primit un răspuns la toate rugile mele, o minune, o binecuvântare venită de sus și toată teama a dispărut.Ningea atât de ușor, încât părea un dans al fulgilor de zăpadă. Păreau nuntași în haine albe veniți din ceruri să ne însoțească într-un dans vesel.
Și a nins! A nins atât de mult, încât a doua zi toți nuntașii și-au abandonat mașinile înzăpezite.
Nu spun că a fost ușor mereu pentru că nu a fost, dar a meritat și cineva de acolo de sus a vegheat asupra noastră. Am fost binecuvântați cu un copil minunat și am clădit o familie frumoasă!
Este minunat să poți crede în Dumnezeu, în magia lucrurilor, în omul de lângă tine, în minuni, în Moș Crăciun, în energiile din Univers...
Important este să crezi cu toată ființa ta și atunci ai să vezi și răspunsul Universului la rugile tale.
Cred cu tărie că ce este al tău este pus deoparte. Dacă este să fie al tău, va fi; iar dacă nu, poți să te dai cu capul de toți pereții și nu va fi.
„Ceea ce unit Dumnezeu, omul nu poate să desfacă” are mai multă profunzime decât ai crede la prima vedere. Acum nu știu dacă se referă la fiecare căsnicie în parte, dar pentru mine este foarte clar că binecuvântarea a venit de sus.